Ayvalı Pilav

4 Ocak 2012 Çarşamba

Ayvalı Pilav - Havva'nın Mutfağı: BoluMalzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 adet ayva
3 yemek kasiğı tereyağı
2 su bardağı et suyu
1 paket dolmalık fıstık
1 paket dolmalık üzüm
Bir adet kesme şeker
Yarım limon
Yarım çay kaşığı tarçın
Tuz

Ayvalı Pilav - Havva'nın Mutfağı: Bolu Yapılışı:
Pirinçleri 20 dk. kadar tuzlu ılık suda bekletiyoruz. Ayvaları küçük küpler halinde kesiyoruz. Tereyağında ayvaları parlak, yumuşak görüntüsü olana kadar (5-7 dak.) kavuruyoruz. Fıstıkları ilave edip rengi değişene kadar kavuruyoruz.  Pirinçleri yıkayıp, tencereye ilave ediyoruz. Kavrulan pirinçlerin içine limon suyu, tuz, tarçın, şeker ve sıcak suyu ilave ediyoruz. Son olarak üzümleri ekleyerek kısık ateşte pişiriyoruz.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger