Bulamaç Çorbası Tarifi

5 Ocak 2012 Perşembe

Mutfağım 5 Ocak 2012 Sezen Hanımın Mutfağı İzmir'in yöresel yemeği Bulamaç Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında verildi.
05.01.2012 09:51:43
Malzemeler:
500 gr. kuşbaşı kuzu eti,
4 yemek kaşığı un,
3 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için:
Tereyağı,
Kırmızı toz biber,
Pul biber

Yapılışı:
Kuzu eti, nohut büyüklüğünde küçük parçalara ayrılır. Çorbanın meyanesi için tencereye tereyağı ve un eklenerek, unun kokusu çıkıp pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine sıcak su eklenir ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice karıştırılır. Tuzu da arzuya göre eklendikten sonra kaynamaya bırakılır.Ayrı bir tavaya biraz zeytinyağı ve tereyağı koyularak, küçük küçük parçalara ayrılan etler güzelce kavrulur.Servis yapılacağı zaman kavrulan et çorbaya eklenir ve üzerine kırmızı biberli sos dökülerek sıcak sıcak servis yapılır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger