Dürme Makarna Tarifi

5 Ocak 2012 Perşembe

Dürme Makarna - Nuran'ın Mutfağı: BodrumMalzemeler:
1/2 kg un
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
250 kg çökelek peyniri
1 çay bardağı tereyağ

Dürme Makarna - Nuran'ın Mutfağı: Bodrum Yapılışı: Yumurta, un, tuz, su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında yoğrularak bezelere ayrılır. Bezeler ayrı ayrı açılır.açılan yufkalar üst üste konur ve uzun şeritler yapılır. Şeritler 4-5 cm uzunluğunda karelere ayrılır. Her bir kare ince bir şiş veya kürdan çubuk yardımıyla dürülür. Makarnalar kaynayan suya atılarak haşlanır. Kevgir yardımıyla alınarak suyu süzülür. Tepsiye bir sıra çökelek peyniri ,bir sıra makarna serilerek alınır. Üzerine kızdırılmış tereyağ ilave edilerek servis yapılır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger