Malzemeler:
1/2 kg un
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
250 kg çökelek peyniri
1 çay bardağı tereyağ
Dürme Makarna - Nuran'ın Mutfağı: Bodrum Yapılışı: Yumurta, un, tuz, su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında yoğrularak bezelere ayrılır. Bezeler ayrı ayrı açılır.açılan yufkalar üst üste konur ve uzun şeritler yapılır. Şeritler 4-5 cm uzunluğunda karelere ayrılır. Her bir kare ince bir şiş veya kürdan çubuk yardımıyla dürülür. Makarnalar kaynayan suya atılarak haşlanır. Kevgir yardımıyla alınarak suyu süzülür. Tepsiye bir sıra çökelek peyniri ,bir sıra makarna serilerek alınır. Üzerine kızdırılmış tereyağ ilave edilerek servis yapılır.
Dürme Makarna Tarifi
5 Ocak 2012 Perşembe
Etiketler:
Dürme Makarna Tarifi,
Soframız 5 Ocak 2012
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !