Elbasan tava Tarifi

5 Ocak 2012 Perşembe

Mutfağım Sezen Hanım Elbasan tava Tarifi İzmir'in yöresel tatlarından Elbasan Tava'nın tarifi, Mutfağım programında verildi. 05.01.2012
Malzemeler:
1 kg. kuzu böbrek yatağı, kol veya but

Terbiye sosu için:
1 - 1.5 kg yoğurt, 3 yumurta

Yapılışı:
Kuzu eti yağ eklenmeden kendi suyunda yaklaşık 30 dakika yüksek ateşte pişirilir. Etler piştikten sonra ısıya dayanaklı bir fırın kabına dizilir. Terbiye sosu hazırlanana kadar fırına verilir.
Terbiye sosu için; yumurtalar yoğurda eklenir ve güzelce çırpılır. Etin kendi haşlama suyu süzülür ve çırpılan karışıma eklenir.Etler fırından çıkarılır ve üzerlerine 6-7 küçük parça tereyağ koyulur. Terbiye sosu bir kepçe yardımı ile fırın kabındaki etlerin üzerine dökülür. Yeniden fırına verilir ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirilir. Pişmesine yakın üzerine İzmir Tulumu rendelenir. Elbasan Tava servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger