Keşkek Tarifi

5 Ocak 2012 Perşembe

Keşkek - Nuran'ın Mutfağı: BodrumMalzemeler:
1 kg keşkeklik buğday
1 kg kemikli tavuk göğsü veya kuzu veya süt danası eti
1/2 kğ tereyağ
irice bir baş soğan
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Keşkek - Nuran'ın Mutfağı: Bodrum Ayıklanıp iyice yıkanan keşkeklik buğday bir gece önceden bir taşımlık kaynatılarak ıslatılmaya bırakılır. Etler haşlanarak kemiklerinden ayrılır. Buğday ,didilen etler ,soğanla birleştirilerek et suyu ilavesiyle pişirilir. Keşkek pişirilirken sürekli malvemeler ezilerek karıştırılır ve birbiriyle kaynaşması sağlanır. Üzerine iyice kızdırılmış tereyağ ilave edilir. Tekrar iyice karıştırılır. Tabaklara karabiber ilavesiyle servis yapılır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger