Kaşık Helvası Tarifi

5 Ocak 2012 Perşembe

Kaşık Helvası - Nuran'ın Mutfağı: BodrumMalzemeler:
250 gr margarin veya tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
3 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su
1 paket künar veya ağartılmış badem

Kaşık Helvası - Nuran'ın Mutfağı: Bodrum Yapılışı:
Margarin sıvı yağla beraber eritilir. Un ilave edilerek sürekli karıştırılmak suretiyle kavrulur. Unun rengi biraz pembeleşince fıstıklarda ilave edilerek yine sürekli karıştırılarak kavrulmaya devam edilir. En az 30-40 dakika kavrulur. Aynı anda şerbette ayrı bir taraftan kaynatılır. Şerbet ve kavrulan malzeme sıcak olarak birbirlerine yedirilir. Yavaş yavaş şerbet malzemeye ilave edilir. Helva demlenmeye bırakılır. Kaşık yardımıyla şekil verilerek servis yapılır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger