Malzemeler:
250 gr margarin veya tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
3 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su
1 paket künar veya ağartılmış badem
Kaşık Helvası - Nuran'ın Mutfağı: Bodrum Yapılışı:
Margarin sıvı yağla beraber eritilir. Un ilave edilerek sürekli karıştırılmak suretiyle kavrulur. Unun rengi biraz pembeleşince fıstıklarda ilave edilerek yine sürekli karıştırılarak kavrulmaya devam edilir. En az 30-40 dakika kavrulur. Aynı anda şerbette ayrı bir taraftan kaynatılır. Şerbet ve kavrulan malzeme sıcak olarak birbirlerine yedirilir. Yavaş yavaş şerbet malzemeye ilave edilir. Helva demlenmeye bırakılır. Kaşık yardımıyla şekil verilerek servis yapılır.
Kaşık Helvası Tarifi
5 Ocak 2012 Perşembe
Etiketler:
Kaşık Helvası,
Soframız 5 Ocak 2012
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !