Malzemeler:
1 Bağ ilmik
1 bağ ısırgan
1 bağ dağ marulu
2-3 adet ince pırasa yaprağı
2 baş irice soğan
1 adet domates
Kırmızı pul biber
1 çay bardağı zeytinyağ
İlmik Kavurması - Nuran'ın Mutfağı: Bodrum Yapılışı:
Ayıklanıp ,yıkanarak suyu iyice süzülen bütün otlar,soğanla beraber ince ince doğranarak tencereye konur. Orta ateşte kavrulur. Otlar kavrulup hacmi küçülünce üzerine tuz ,kırmızı biber ve zeytinyağı ilave edilir. Bir taşım daha kavrularak ateşten alınır.
İlmik Kavurması Tarifi
5 Ocak 2012 Perşembe
Etiketler:
İlmik Kavurması,
Soframız 5 Ocak 2012
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !