Köz Biberli ve otlu tavuk mücveri

16 Temmuz 2012 Pazartesi

Köz Biberli ve otlu tavuk mücveri
2 adet tavuk göğsü
1 fincan un
2 adet yumurta
4-5 adet taze soğan
4-5 adet yaprak roka
2-3 adet köz biber
1 çay kaşığı zencafil tozu
Maydonoz-dereotu- nane
1 bağ semizotu
1 kase yoğurt
1 kase mısır
Tuz - karabiber – sıvıyağ

YAPILIŞI

Tavuk göğüs etlerini haşlayın. Tane karabiber, defne yaprağı ve maydonoz sapını tavuk göğsü etlerini haşladığımız suda haşlayın. Tavukları ince ince didikleyin daha sonra aynı şekilde közlenmiş biberleri ince ince kıyın ve hepsini derin bir kaba koyun. İçin ince ince kıyılmış taze soğanı 4-5 yaprak rokayı, dereotunu, taze naneyi, maydonozu, taze kekiği ve 3-4 diş sarımsağı katın. 1 çay kaşığı zencefil tozu karabiber ve çok az miktarda tuz (baharatların kullanılması yemeğin tadı açısından önemli).

Hepsi karıştırılır. 2 yumurta 3 kaşığı unla bütün malzemeler karıştırılır ve son olarak 1 yemek kaşığı zeytin yağı karışımın içine konulur . Fırın tepsisine yerleştirilmiş yağlı kağıda bir yemek kaşığı yardımıyla köfte büyüklüğünde tepsiye dökülür. Önceden ısıtılmış 250 derece fırına konulup pişirilir.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger