Beşamel Soslu Mantarlı Börek

15 Ocak 2013 Salı

Oktay Usta BEŞAMEL SOSLU MANTARLI BÖREK
4 yufka
2 su b. süt
1 çorba k. un
1 çorba k. tereyağı
200 gr. kaşar peyniri
1 pk. mantar
tuz
sıvıyağ
MANTOLAMAK İÇİN:
2 yumurta
galeta unu
KIZARTMAK İÇİN:
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI: Temizlenmiş mantarları doğrayıp sıvıyağ ile tencerede soteliyoruz. Tereyağı ve unu katıp mantarla birlikte kavuruyoruz. Sütü ekleyip kıvamını alana kadar karıştırıyoruz. Kaşar peynirini rendeliyoruz. Yufkaları tezhaga seriyoruz.
Yufkaları 6′ya bölüyoruz. Mantarlı harcımızı yufkalara paylaştırıyoruz. Üzerine kaşar rendesi koyuyoruz. Rulo olarak sarıyoruz. Mantolamak için, yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Galeta ununu geniş bir tabağa döküyoruz. Sarmış olduğumuz börekleri önce yumurtaya ardında galeta ununa buluyoruz.
Mantoladığımız börekleri kızgın yağda kızartıyoruz. Pişen böreklerin yağını çekmesi için havlu kağıt serili bir tabağa alıp ardından servis ediyoruz.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger