Eli Böğründe - Beyhan'ın Mutfağı: Amasya

11 Ekim 2011 Salı

Malzemeler:
250 gr. haşhaş ezmesi
2 adet yumurta
Ayçiçek yağı
Hamuru için;
1 kilo un
1 paket kuru maya
Tuz
Su
Yapılışı: Hamuru için; 1 kilo un, 1 paket kuru maya, bir tutam tuzun üzerine alabildiği kadar ılık su eklenerek hamur yoğrulur. Kulak memesi kıvamındaki hamurun mayalanması için üzeri hava almayacak şekilde örtülerek 1 saat dinlendirilir. Dinlenen hamur iki eşit parçaya ayrılır.

Eli Böğründe - Beyhan'ın Mutfağı: AmasyaYapışmaması ve kolay açılması için tezgahın üzeri ayçiçek yağıyla yağlanır. Hamurun üzerine de bir miktar ayçiçek yağı dökülerek elle açılarak, orta büyüklükte açılır. Açılan hamurun üzeri haşhaş ezmesiyle kaplanır. Haşhaşın kolay yayılması için ayçiçek yağıyla yumuşatılır. Üzeri haşhaş ezmesiyle kaplanan hamur üçgen şeklinde 12 eşit parçaya bölünür. Her bir parça rulo şeklinde kıvrıldıktan sonra ayçiçek yağıyla yağlanan tepsiye yerleştirilir. Diğer hamur da aynı şekilde hazırlanır. İyi kızarması için üzerine yumurta sarısı sürülür. 200 derecelik fırında 25 dakika pişirilir. Yemeğimiz servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger