Kıymalı Yağlama - İnci'nin Mutfağı: Kayseri

11 Ekim 2011 Salı


MALZEMELER:
2kg dana ve kuzu karışımı 2 kere çekilmiş kıyma, 3-4adet yeşilbiber, 2-3 adet domates, 1 adet kuru soğan, 1 tutam maydanoz, 250gr yoğurt, 3-4 diş sarımsak

Hamuru için: ½ paket yaş maya, 1 çay bardağı süt, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet kesmeşeker, un

YAPILIŞI
Hamuru için ½ paket yaş mayaya 1 adet kesme şeker ilave ederek daha çabuk mayalanması sağlanarak ve 1 çay bardağı suda eritilir. 5 su bardağı un dolu kaba eritilen maya aktarılır. Mayanın ardından 1 çay bardağı süt ve 2 yemek kaşığı yoğurt harca ilave edilir. Yumuşak bir kıvam tutturulana kadar iyice yoğrulur. Yoğrulan hamur bezelere ayrılır.


Kıymalı Yağlama - İnci'nin Mutfağı: KayseriBezeler tabak büyüklüğünde açılır ve sacda kızartılır. Harcı için 2kg dana ve kuzu karışımı kıyma kavrulur. Yeşilbiber, domates ve kuru soğan rondodan geçirilir, kıymaya ilave edilir. Suyun çeken kıymaya biraz su ilave edilir (harcın sulu olması önemlidir). Tuzu da ilave edildikten sonra bir süre daha pişirilir. Kızartılan yufkanın üzerine 2 yemek kaşığı harç ve kıyılan maydanozlardan ilave edilir, yufkaya yayılır. Harcı yayılan ilk yufkanın üzerine diğer yufkalar konur ve her yufkaya aynı işlem uygulanır. Kat kat olan yufkalar dörde bölünür, yanında sarımsaklı yoğurtla servis edilir.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger