Süt Aşuresi - İnci'nin Mutfağı: Kayseri

11 Ekim 2011 Salı

Süt Aşuresi - İnci'nin Mutfağı: Kayseri
MALZEMELER: 12 çay bardağı süt, 1,5 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı un, 1 adet mezdeke (damla) sakızı, 2 adet muz

YAPILIŞI
1,5 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı unla iyice harmanlanırken yavaş yavaş 12 çay bardağı süt ilave edilir. Ocakta kaynayana kadar durmadan karıştırılır. Kaynamaya başladığı an 1 adet damla sakızı ilave edilir. Bir süre kaynatılan tatlı, ocaktan alınır ve mikserle karıştırılarak soğutulur. Tatlıyı süslemek için 2 adet muz dilimlenir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger