Patates Mıhlaması - Beyhan'ın Mutfağı: Amasya

11 Ekim 2011 Salı


Malzemeler:

300 gr. dana kıyma
2 adet büyük boy patates
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet orta boy domates
Karabiber
Zeytinyağı

Yapılışı: 300 gr. az yağlı dana kıyma ve küçük küçük doğranan 2 adet orta boy kuru soğan, bol miktarda zeytinyağıyla kavrulur. Soğan ve kıyma kavrulduktan sonra kabukları soyularak küp şeklinde küçük küçük doğranan patatesler eklenir.
Patates Mıhlaması - Beyhan'ın Mutfağı: AmasyaPatateslerin üzerine de yine kabukları soyulup küp şeklinde küçük küçük doğranan domatesler ilave edilir. Tuzu ve karabiberi de eklendikten sonra hiç su eklenmeden, yalnızca domatesin suyuyla kısık ateşte pişmeye bırakılır. Patatesler piştikten sonra servis tabağına alınır. Üzeri maydanozla süslenerek servis edilir.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger