HomePatates Mıhlaması - Beyhan'ın Mutfağı: Amasya
Patates Mıhlaması - Beyhan'ın Mutfağı: Amasya
11 Ekim 2011 Salı
Malzemeler:
300 gr. dana kıyma
2 adet büyük boy patates
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet orta boy domates
Karabiber
Zeytinyağı
Yapılışı: 300 gr. az yağlı dana kıyma ve küçük küçük doğranan 2 adet orta boy kuru soğan, bol miktarda zeytinyağıyla kavrulur. Soğan ve kıyma kavrulduktan sonra kabukları soyularak küp şeklinde küçük küçük doğranan patatesler eklenir.
Patateslerin üzerine de yine kabukları soyulup küp şeklinde küçük küçük doğranan domatesler ilave edilir. Tuzu ve karabiberi de eklendikten sonra hiç su eklenmeden, yalnızca domatesin suyuyla kısık ateşte pişmeye bırakılır. Patatesler piştikten sonra servis tabağına alınır. Üzeri maydanozla süslenerek servis edilir.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !