Malzemeler:
100 gr. az yağlı dana kıyma
1 su bardağı börülce
Yarım su bardağı yarma
1 adet büyük boy kuru soğan
2 küçük diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
Zeytinyağı
Yapılışı: Bir su bardağı börülce kolay haşlanması için bir gece önceden soğuk suda bekletilir. Suyu süzüldükten sonra orta büyüklükte bir tencereye alınıp, bol su eklenerek haşlanmaya bırakılır. Börülceler yumuşamadan yarım su bardağı yarma eklenir ve birlikte yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ayrı bir tavada küçük küçük doğranan soğan, 2 küçük diş sarımsak, 100 gr. az yağlı dana kıyma bir miktar zeytinyağıyla kavrulur.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !