Topal Börülce Çorbası - Beyhan'ın Mutfağı: Amasya

11 Ekim 2011 Salı


Malzemeler:

100 gr. az yağlı dana kıyma
1 su bardağı börülce
Yarım su bardağı yarma
1 adet büyük boy kuru soğan
2 küçük diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
Zeytinyağı
Yapılışı: Bir su bardağı börülce kolay haşlanması için bir gece önceden soğuk suda bekletilir. Suyu süzüldükten sonra orta büyüklükte bir tencereye alınıp, bol su eklenerek haşlanmaya bırakılır. Börülceler yumuşamadan yarım su bardağı yarma eklenir ve birlikte yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ayrı bir tavada küçük küçük doğranan soğan, 2 küçük diş sarımsak, 100 gr. az yağlı dana kıyma bir miktar zeytinyağıyla kavrulur.

Topal Börülce Çorbası - Beyhan'ın Mutfağı: AmasyaKıyma ve soğanlar pembeleştikten sonra 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı kuru nane eklenerek kavurmaya devam edilir. Salça da kavrulduktan sonra 1 çay kaşığı pul biber ilave edilir. Hazırlanan kıymalı sos haşlanmakta olan börülce ve yarmanın üzerine eklenir. Tüm malzemeler iyice piştikten sonra yemeğimiz servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger