Lor Peynirli Sarma Börek

9 Ocak 2013 Çarşamba

Oktay Usta LOR PEYNİRLİ SARMA BÖREK
4 yufka
2 çorba k. tereyağı
yarım çay b. sıvıyağ
1 su b. süt
2 yumurta
İÇ HARCI İÇİN:
1 kase lor peyniri
1 tutam maydanoz
2 su b. haşlanmış nohut
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI: Sosunu hazırlamak için, tereyağını eritiyoruz ve bir kaseye alıyoruz. Sıvıyağı ve sütü de döküyoruz. Yumurtaları kırıyoruz ve sosu çırpıyoruz. İç harcı için, maydanozu doğruyoruz ve ayrı bir karıştırma kasesine alıyoruz. Lor peyniri içine koyup karıştırıyoruz.
Yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine sostan döküyoruz. Kendi tarafımızdaki kenarı ortaya doğru hafif katlıyoruz. Ortada kare bir alana iç harçtan serpiyoruz. Peynir ve maydanozdan koyduktan sonra, haşlanmış nohut serpiyoruz.
İki kenarı da ortada birleşecek şekilde katlıyoruz. Kendi önümüzdeki kısımdan başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Rulonun bittiği kısmı boş bırakıyoruz ki ucundan harç dökülmesin. Ruloları 2-3 parmak kalınlığında dilimliyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dilimlediğimiz ruloları diziyoruz. Kalan sosu da fırçayla, dilimlerin üzerine sürüyoruz. Sosunu çekince, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger