Baklava Yufkalı İrmik Tatlısı

9 Ocak 2013 Çarşamba

Oktay Usta BAKLAVA YUFKALI İRMİK TATLISI
1 pk. hazır baklava yufkası
1 su b. irmik
1 çay b. sıvıyağ
KEKİ İÇİN:
4 yumurta
1 su b. toz şeker
1 su b. süt
1 su b. toz fındık
1 çay b. sıvıyağ
2 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN:
2 su b. toz şeker
2,5 su b. su
HAZIRLANIŞI: Baklavalık yufkaları tezgaha seriyoruz. Üzerine fırçayla sıvıyağ damlatıyoruz. İrmik serpiyoruz ve pili pili büzerek yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz. Tepsimizi doldurana kadar bu şekilde yufkaları sıkıştırarak yanyana koyuyoruz.
Tepsimiz dolunca önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Keki için, yumurtaları kırıyoruz. Şekerini ilave ederek mikserle çırpıyoruz. İçine vanilya ve kabartma tozunu koyup tekrar çırpıyoruz. Sütü, sıvıyağı ve toz fındığın yarısını da ilave ediyoruz ve çırpıyoruz.
Hazırladığımız karışımı fırından çıkardığımız baklava yufkasının üzerine döküyoruz. Kalan fındığı da üzerine serpiyoruz. Tekrar fırına veriyoruz ve pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini kaynatıyoruz. Fırından çıkardığımız tatlının üzerine şerbeti döküyoruz. Dilimleyerek servis ediyoruz.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger