Ekşili Ispanak - Derman'ın Mutfağı: Hatay

18 Ocak 2013 Cuma

Malzemeler:
   2 su bardağı nohut
   2 su bardağı yeşil mercimek
   1 kg ıspanak
   2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
   1 soğan
   1 yemek kaşığı biber salçası
   Tuz
   Karabiber
   1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Nohudu bir gece suda bekletin. Ertesi gün bekletme suyunu süzüp üzerini geçecek kadar su ekleyip yumaşayıncaya kadar pişirin. Yeşil mercimeği bol suyla yıkayıp suyunu süzün. üzerine geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Ispanakları temizleyip yıkayın. Yaprak kısımlarını iri doğrayın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. İnce doğranmış soğan ve ıspanakları köklerini ekleyip kavurun. Salça ve doğranmış ıspanak yapraklarını ilave edip kavurmaya devam edin. Nohut ve mercimekleri ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırıp 10 dakika pişirin. Pişince limon suyunu ekleyip karıştırın ve servis yapın.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger