Yarım paket baklavalık yufka
500 gr ince çekilmiş badem
150 ml eritilmiş tereyağı (soğumuş)
200 gr kuru incir
200 gr kuru kayısı
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Hafif koyulaşınca limon suyunu ilave edin. İki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. İncir ve kayısıyı çok ince olacak şekilde kıyın. Tezgaha 3 kat baklavalık yufka serin. Her yufka arasına eritilmiş tereyağı sürün. 3 kat yufkayı ortadan ikiye kesin. Doğradığınız incir, kayısı ve bademi üzerine serpin. Rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye dizin. Kalan malzemelere de aynı işlemi uygulayın. İki parmak kalınlığında dilimler kesin. Kalan tereyağını üzerine gezdirin. önceden ısıtılmış 200 derece fırından kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Dinlendirdikten sonra üzerine file badem serpip servis yapın.
Padişah sarması artık hazır, afiyet olsun.
500 gr ince çekilmiş badem
150 ml eritilmiş tereyağı (soğumuş)
200 gr kuru incir
200 gr kuru kayısı
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Hafif koyulaşınca limon suyunu ilave edin. İki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. İncir ve kayısıyı çok ince olacak şekilde kıyın. Tezgaha 3 kat baklavalık yufka serin. Her yufka arasına eritilmiş tereyağı sürün. 3 kat yufkayı ortadan ikiye kesin. Doğradığınız incir, kayısı ve bademi üzerine serpin. Rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye dizin. Kalan malzemelere de aynı işlemi uygulayın. İki parmak kalınlığında dilimler kesin. Kalan tereyağını üzerine gezdirin. önceden ısıtılmış 200 derece fırından kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Dinlendirdikten sonra üzerine file badem serpip servis yapın.
Padişah sarması artık hazır, afiyet olsun.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !