Sebzeli Yasemin Pilavı - Burcu'nun Mutfağı: İstanbul

18 Ocak 2013 Cuma

Malzemeler:
1 soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 havuç
2 diş sarımsak
250 gr yasemin pirinci
2 domates
500 ml sıcak su
Yarım su bardağı bezelye
Biberiye yaprakları

Yapılışı:
Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun. Yarım ay şeklinde doğranmış havuçları ilave edin. Sarımsağı rendeleyerek ekleyin. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domatesi ilave edip 2 dakika pişirin. Sıcak suyu ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alarak 15 dakika pişirin. Bezelyeleri ilave edin ve suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. üzerine taze biberiye yaprakları serpip servis yapın. 


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger