1 soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 havuç
2 diş sarımsak
250 gr yasemin pirinci
2 domates
500 ml sıcak su
Yarım su bardağı bezelye
Biberiye yaprakları
Yapılışı:
Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun. Yarım ay şeklinde doğranmış havuçları ilave edin. Sarımsağı rendeleyerek ekleyin. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domatesi ilave edip 2 dakika pişirin. Sıcak suyu ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alarak 15 dakika pişirin. Bezelyeleri ilave edin ve suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. üzerine taze biberiye yaprakları serpip servis yapın.
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 havuç
2 diş sarımsak
250 gr yasemin pirinci
2 domates
500 ml sıcak su
Yarım su bardağı bezelye
Biberiye yaprakları
Yapılışı:
Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun. Yarım ay şeklinde doğranmış havuçları ilave edin. Sarımsağı rendeleyerek ekleyin. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domatesi ilave edip 2 dakika pişirin. Sıcak suyu ekleyin, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alarak 15 dakika pişirin. Bezelyeleri ilave edin ve suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. üzerine taze biberiye yaprakları serpip servis yapın.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !