Kalpak Pilavı - Derman'ın Mutfağı: Hatay

18 Ocak 2013 Cuma

Malzemeler:
   2 su bardağı baldo pirinç
   300 gr kıyma
   1 soğan
   250 gr dilimlenmiş mantar
   2 havuç
   2 yemek kaşığı tereyağı
   3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
   1 defne yaprağı
   1/3 demet maydanoz
   3 su bardağı sıcak et suyu veya su
   Tuz
   Karabiber

Yapılışı:
Pirinçleri ayıklayıp yıkayın. Tuzlu suda 30 dakika bekletin. Tencereye tereyağını ekleyip eritin. üzerine suyunu süzdüğünüz pirinç ve defne yaprağını ilave edip soteleyin. 3 su bardağı sıcak su ekleyip kaynatın. Kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Ayrı bir tencereye 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ekleyip, yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. Soğan yumuşayınca kıymayı ilave edin. Kıymayı kavurduktan sonra tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtın. Rendelediğiniz havuçları ekleyip soteleyin. Yumuşayınca havuçları tavadan alın. Aynı tavaya 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ekleyip mantarı ilave edin. 2 dakika soteledikten sonra tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Derin bir kaseye kıymayı ekleyin. üzerine sırayla mantar ve havucu ekleyip yayın. Pirinç pilavını ekleyip kaşıkla bastırın. Servis tabağına ters çevirip servis yapın.
Kalpak pilavı artık hazır, afiyet olsun.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger