Amede Böreği Tarifi

27 Şubat 2012 Pazartesi


Denizli'in yöresel tatlarından Amede Böreği'nin tarifi, Mutfağım programında...
3 Adet kuru yufka
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı pekmez
1 Su bardağı zeytinyağı
3 Su bardağı su
250 gram ceviz içi

Yapılışı:
1 Su bardağı zeytinyağını derin bir tencereye alın. Üzerine 1 su bardağı pekmez, 1 su bardağı toz şeker ve 3 bardak su ilave edip orta ateşte ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın ve oğumaya bırakın. 3 Adet kuru yufkayı parçalayarak fırın tepsisine dizin ve gevrek bir hale gelene kadar yüksek ısıdaki fırına verin. Yufkaları fırından alıp, her katın arasına ceviz serperek, yufkaları kat kat dizin. Pekmezle hazırladığınız şerbeti, bir kepçe ile sıcak yufkaların üzerine gezdirin. Yufkaların daha iyi yumuşaması için, servis tabağının üzerini streç film ile kaplayıp 10 dakika bekletip servi yapın.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger