Halbur Hurma - Oya'nın Mutfağı: Diyarbakır

28 Şubat 2012 Salı

Halbur Hurma - Oya'nın Mutfağı: Diyarbakır
MALZEMELER
2 YEMEK KAŞIĞI ODUN KÜLÜ
5 SU BARDAĞI SU
3 BARDAK UN
1 BARDAK SIVI YAĞ
1 VANİLYA
1 KABARTMA TOZU
250 GR CEVİZ

BALI İÇİN MALZEME
2 BARDAK ŞEKER
2 BARDAK SU
3-4 DAMLA LİMON SUYU

YAPILIŞI
UN YAĞDA KAVRULUR, PEMBELEŞİNCE ATEŞTEN ALINIR SOĞUMAYA BIRAKILIR. KÜL SU İLE KAYNATILIR, ALTA ÇÖKÜNCE ÜSTTEKİ TEMİZ SU BAŞKA BİR KABA AKTARILIR. BU İŞLEM 4-5 DEFA YAPILIR. UNUN İÇİNE KABARTMA TOZU VE VANİLYA KONUR, KÜLLÜ SU İLE YOĞULUR (KULAK MEMESİ KIVAMINDA). CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE ALINAN HAMUR 3 PARMAKLA BASTIRILARAK HALBURDA YUVARLANIR. İÇİNE CEVİZ KONUR, YUVARLAK KAPATILIR. FIRINDA 250 DERECEDE PİŞİRİLİR. PEMBELEŞİNCE ÖNCEDEN KAYNATILAN SOĞUMUŞ ŞEKER BALINA BATIRILIR.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger