Pür Lezzet - Oya'nın Mutfağı: Diyarbakır
28 Şubat 2012 Salı
MALZEMELER
1 KG PATLICAN
½ KG YAĞSIZ KIYMA
3 KAŞIK SADE YAĞ
BİRKAÇ TANE SİVRİBİBER,KARABİBER
KIZARTMAK İÇİN YAĞ
MAYDANOZ
1 DOMATES
YAPILIŞI
PATLICANLAR ALACA SOYULUR, 1 SANTİM KALINLIĞINDA DOĞRANIP BİBERLE BİRLİKTE KIZARTILIR. KIYMA,MAYDANOZ,TUZ,KARABİBER,KIYMAYA KATILIR. İYİCE YOĞRULUR. DOĞRANMIŞ PATLICANLAR BÜYÜKLÜĞÜNDE KÖFTELER HAZIRLANIR. BİR PATLICAN BİR ET KÖFTE OLARAK DİZİLİR, DOMATES DİLİMLERİ VE YAĞDA KIZARTILAN BİBERLER ÜZERİNE KONUR, DERİNCE TEPSİYE DİZİLİR. ÇOK HAFİF ATEŞTE SU VERİLEREK PİŞMEYE BIRAKILIR. SICAK SERVİS YAPILIR.
Etiketler:
Soframız
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !