Pür Lezzet - Oya'nın Mutfağı: Diyarbakır

28 Şubat 2012 Salı

Pür Lezzet - Oya'nın Mutfağı: Diyarbakır
MALZEMELER
1 KG PATLICAN
½ KG YAĞSIZ KIYMA
3 KAŞIK SADE YAĞ
BİRKAÇ TANE SİVRİBİBER,KARABİBER
KIZARTMAK İÇİN YAĞ
MAYDANOZ
1 DOMATES

YAPILIŞI
PATLICANLAR ALACA SOYULUR, 1 SANTİM KALINLIĞINDA DOĞRANIP BİBERLE BİRLİKTE KIZARTILIR. KIYMA,MAYDANOZ,TUZ,KARABİBER,KIYMAYA KATILIR. İYİCE YOĞRULUR. DOĞRANMIŞ PATLICANLAR BÜYÜKLÜĞÜNDE KÖFTELER HAZIRLANIR. BİR PATLICAN BİR ET KÖFTE OLARAK DİZİLİR, DOMATES DİLİMLERİ VE YAĞDA KIZARTILAN BİBERLER ÜZERİNE KONUR, DERİNCE TEPSİYE DİZİLİR. ÇOK HAFİF ATEŞTE SU VERİLEREK PİŞMEYE BIRAKILIR. SICAK SERVİS YAPILIR.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger