Kulak Çorbasi - Oya'nın Mutfağı: Diyarbakır

28 Şubat 2012 Salı

Kulak Çorbasi - Oya'nın Mutfağı: Diyarbakır
MALZEMELER
2 AVUÇ UN + AYRICA 1 KAŞIK UN
2 YUMURTA
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
250 GR KIYMA
YARIM LİMON
KARABİBER
YAĞ
ET SUYU
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

YAPILIŞI
İKİ AVUÇ UN, BİR YUMURTA, TUZ, BİR MİKTAR SU İLE YOĞURULUR. BU YOĞRULAN MALZEMEDEN OLUŞMUŞ YUFKALAR UN İLE AÇILIP KARE ŞEKLİNDE KESİLİR. KIYMAYA TUZ VE KARABİBER EKLENEREK YUFKALARIN ÜZERİNE KÜÇÜK KÜÇÜK KONUP BOHÇA ŞEKLİNDE KAPATILARAK YAĞDA KIZARTILIR. YANMAMASI İÇİNDE SÜREKLİ KARIŞTIRILIR.
TENCEREYE 1 KAŞIK UN KONARAK PEMBELEŞİNCEYE KADAR KARIŞTIRILIR. BU SÜREKLİ KARIŞIMIN ÜZERİNE 4-5 BARDAK KADAR ET SUYU İLAVE EDİLİR. BİR YUMURTANIN SARISI YARIM LİMONUN SUYU İLE ÇIRPILARAK EKLENİR. BİR İKİ KAYNAR GELİNCE ATEŞİN DİBİ KAPATILIR.SERVİS YAPILIRKEN KULAKLAR KURU OLARAK TABAKLARA SERVİS EDİLİR.DAHA SONRA ÜZERLERİNE İKİ KEPÇE SUYU DÖKÜLEREK İÇİLİR.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger