Tarhanalı Börek Tarifi

28 Şubat 2012 Salı

Tarhanalı Börek
Aksaray'ın yöresel tatlarından Tarhanalı Börek'in tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
1 kg mısır unu
1 kg buğday unu
1 lt ayran
2 yemek kaşığı tereyağ
2 tatlı kaşığı tuz
Pekmez

Yapılışı:
1 litre ayran hazırlanır. Mısır unu ve buğday unu derince bir karıştırma kabına eklenir ve üzerine ayran dökülür. Yaklaşık 2 tatlı kaşığı kadar da tuz eklenerek iyice yoğrulur. Elde edilen un tarhanası elekten geçirilir ve sıcak bir ortamda kurutulur.Fırın tepsisi sıvıyağ ile yağlanır. 2 yemek kaşığı tereyağı ayrı bir tavada eritilir. Yağlanan fırın tepsisine hazırlanıp kurutulan tarhana bastırılarak döşenir. Eriyen tereyağıda tepsideki tarhananın üzerine gezdirilir.2 su bardağı da ılık su tepsiye dökülür ve 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Dilimlenir ve üzerine pekmez gezdirilir.Tarhanalı Börek servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger