Home
Duvaklı Pilav
Duvaklı Pilav - Oya'nın Mutfağı: Diyarbakır
Duvaklı Pilav - Oya'nın Mutfağı: Diyarbakır
28 Şubat 2012 Salı
MALZEMELER
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ (KARACADAĞ PİRİNCİ)
4 BARDAK SU
2 YEMEK KAŞIĞI SADEYAĞ
TUZ (YETERİ KADAR)
DUVAĞI İÇİN MALZEME:
½ KG YAĞSIZ KIYMA
1 SU BARDAĞI BADEM
1 KAŞIK SADEYAĞ
KARABİBER, YENİBAHAR
TUZ
YAPILIŞI
PİRİNÇ ILIK SUDA BİRAZ TUZ İLAVE EDİLEREK 1 SAAT BEKLETİLİP, BOL SU İLE YIKANIR, SÜZÜLÜR. PİLAV PİŞİRİLECEK KABA YAĞ KONUR, PİRİNÇ KAVRULUR. PİRİNÇLER BİRBİRİNE YAPIŞMAYA BAŞLAYINCA KAVRULMA İŞLEMİ TAMAMLANMIŞ OLUR. DÖRT BARDAK KAYNAR SU İLAVE EDİLİR. AĞIZ KAPATILIP, KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKİNCEYE KADAR PİŞİRİLİP, DEMLENMEYE BIRAKILIR.
DİĞER TARAFTA KIYMA KAVRULUR, TUZU VE BAHARATI KONUR. AĞARTILMIŞ BADEMLER 1 KAŞIK YAĞDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVRULUP KIYMAYA İLAVE EDİLİR. PİLAV SERVİS TABAĞINA YERLEŞTİRİLİR. ÜZERİNE DUVAK YAYILIR. SICAK SERVİS YAPILIR.
Etiketler:
Duvaklı Pilav
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !