Kokina Çorbası Tarifi

28 Şubat 2012 Salı


Aksaray'ın yöresel tatlarından Kokina Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
500 gr kuşbaşı kuzu eti
1 kase lahana turşusu
1 adet kuru soğan
2 ½ yemek kaşığı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Et tencereye alınır ve üzerine geçecek kadar su eklenerek haşlanır. Soğan yemeklik doğranır. Lahana turşusu pirinç tanesi kadar ince ince kıyılır. Soğan yemeklik doğranır. 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 kaşığı da zeytinyağı tencereye alınır ve biraz tuz eklenereak soğan kavrulur. Haşlanan et kavrulan soğanalara eklenir ve sotelenir. İnce kıyılımış lahana turşusu ve salça tencereya eklenir. Bulgur yıkanır ve kavrulan malzemelere ilave edilir. 3 bardak sıcak su eklenir ve kısık ateşte pişirilir.Kokina Çorbası servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger