Kadayıflı Muhallebi - Ceyda'nın Mutfağı: Alanya

27 Şubat 2012 Pazartesi

Kadayıflı Muhallebi - Ceyda'nın Mutfağı: Alanya

MALZEMELER
400GR KADAYIF
1 SU BARDAĞI TEREYAĞI
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI CEVİZ
                     
MUHALLEBİ İÇİN:
1KG SÜT
1 SU BARDAĞI ŞEKER
3 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
3 YEMEK KAŞIĞI UN
1 PAKET KREM ŞANTİ
 
YAPILIŞI: Kadayıf tereyağında kavrulur,kavrulup ocaktan alındıktan sonra,biraz soğuması beklenir ve içine şeker ilave edilir,daha sonra 1 su bardaĞI ceviz ilave edilir.bu karışımın yarısı tepsiye dökülür.diğer tarafta muhallebi hazırlanır.muhallebinin içine kremşanti de hazırlanıp eklenir.bu muhallebili karışım tepsiye dökülür.geri kalan kadayıflı karışımın tamamı tepsiye yayılır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger