MALZEMELER
400GR KADAYIF
1 SU BARDAĞI TEREYAĞI
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI CEVİZ
MUHALLEBİ İÇİN:
1KG SÜT
1 SU BARDAĞI ŞEKER
3 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
3 YEMEK KAŞIĞI UN
1 PAKET KREM ŞANTİ
YAPILIŞI: Kadayıf tereyağında kavrulur,kavrulup ocaktan alındıktan sonra,biraz soğuması beklenir ve içine şeker ilave edilir,daha sonra 1 su bardaĞI ceviz ilave edilir.bu karışımın yarısı tepsiye dökülür.diğer tarafta muhallebi hazırlanır.muhallebinin içine kremşanti de hazırlanıp eklenir.bu muhallebili karışım tepsiye dökülür.geri kalan kadayıflı karışımın tamamı tepsiye yayılır.
Home
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi - Ceyda'nın Mutfağı: Alanya
Kadayıflı Muhallebi - Ceyda'nın Mutfağı: Alanya
27 Şubat 2012 Pazartesi
Etiketler:
Kadayıflı Muhallebi
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !