Kabak Bastı Tarifi

27 Şubat 2012 Pazartesi

Bayburt'un yöresel tatlarından Kabak Bastı'nın tarifi, Mutfağım programında...
24.02.2012 12:50:27
Malzemeler:
1 kg balkabağı
350 gr kuşbaşı dana eti
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı toz şeker

Yapılışı:
Etler düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır. Kuru kayısılar yumuşaması için sıcak suda bekletilir. Balkabağı iri küpler halinde doğranır. Genişçe bir tencereye pişen etler konur. Üzerine balkabakları döşenir. Kuru üzümler yıkanıp süzülür. Tencereye dibi tutmaması için çok az su konur ve kuru üzümler eklenir. Karıştırılmadan kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.Kuru kayısıların suyu süzülür ve ortadan 2’ye ayrılır. Pişmekte olan balkabağının üzerine ilave edilir. Haşlanmış kuru fasulye de tencereye alınır ve üzerine 1 bardak sıcak su dökülür. Toz şeker de tencereye eşit miktarda dökülür ve yaklaşık 15 - 20 dakika pişirilir.Kabak Bastı servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger