Labada - Ceyda'nın Mutfağı: Alanya

27 Şubat 2012 Pazartesi

Labada - Ceyda'nın Mutfağı: Alanya

MALZEMELER
ORTA BOY KABURGA(KUZU)
250GR CİĞER
1\2 KG PİRİNÇ
1 BÜYÜK BAŞ SOĞAN
YARIM BAĞ MAYDANOZ
2 ADET DOMATES
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
TUZ
KARABİBER
1 KAŞIK TEREYAĞ
TOZ BİBER
BİBER SALÇASI
 
YAPILIŞI:Ciğerler sote doğranır,kavrulur,soğan eklenir,domatesler ilave edilir.Yıkanmış pirinç de ilave olunur.Kavrulur,bir süre sonra ateş sönmeden ılık su ialve edilir.Ateşten indirdikten sonra maydanoz,karabiber tuz ilave edilir.Kaburganın arasına bu karışım doldurulur.Açık yer iğne ve iplikle dikilir. Kaburganın üzerine kuru toz biber ve biber salçası sürülür.
Pişircemiz tencerenin içine tereyağı konur,kaburga tereyağında biraz kızartılır.Sonra su ilave edilir.Et yumuşayıncaya kadar pişirilir.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger