Tahinli Barbunyalı Pırasa - Melek'in Mutfağı: İstanbul

22 Aralık 2011 Perşembe

Tahinli Barbunyalı Pırasa - Melek'in Mutfağı: İstanbul
Malzemeler:
2 adet Havuç
8 adet Pırasa
1 Su bardağı Barbunya
3 Yemek kaşığı tahin
1/2 çay bardağı ayçiçeği yağı
2 Adet limon
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

8 adet pırasayı ve 2 adet havucu, verev şekilde doğrayın. Yarım çay bardağı ayçiçeği yağını tencereye döküp, havuçları kavurun. Havuçlar rengini değiştirince, 8 adet pırasayı üzerine ilave edin ve kavurun. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip, kavurmaya devam edin. Üzerine bir miktar su ekleyin. Sonrasında daha önceden haşlanmış 1 su bardağı barbunyayı ilave edin. Bütün malzemeler yumuşayınca, altını kapatın ve servis tabağına alın.
Adet limonu sıkıp, çukur bir kaseye alın. Üzerine 3 yemek kaşığı tahini ekleyip iyice karıştırın.
Seris tabağındaki sebzeler soğuduğu zaman, tahinli sosu üzerine döküp servis yapın.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger