Sarımsaklı - Melek'in Mutfağı: İstanbul

22 Aralık 2011 Perşembe

Sarımsaklı - Melek'in Mutfağı: İstanbul
Malzemeler:
1 Kilo un
4 Kepçe yoğurt
1 Çay bardağı süt
200 Gram tereyağı
Fırında kızartırken üzerine;
200 gram tereyağı
Sosu için;
1 Kilo yoğurt
4 Diş sarımsak
Tereyağı

Yapılışı:

1 Kilo un, 4 kepçe yoğurt ve 1 çay bardağı sütü karıştırın. Malzemelerin üzerine 200 gram tereyağını da ekleyip, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru geniş bir fırın tepsisine yayarak, 250 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Hamur piştikten sonra, hamurun kabuğunu ve içini bıçak yardımı ile ayırın. Pişen hamurun kabuklarını bir fırın tepsisinin kenarlarına dizin. Hamurun iç kısmını ise tepsinin ortasına ufalayın. Hamurun üzerine, erittiğiniz 200 gram tereyağını ilave edin. Hamuru tekrar 200 dereceye ayarlanmış fırında sadece üstü kızaracak şekilde pişirin. Üzeri kızardıktan sonra, sarımsaklı yoğurdu ilave edin. Üzerine tereyağı ve biberi ekleyip servis yapın.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger