Lahana Turşusu Dolması - Melek'in Mutfağı: İstanbul
22 Aralık 2011 Perşembe
Malzemeler:
2 Adet patates
2 Adet soğan
1/2 Kilo lahana turşusu
2 Yemek kaşığı salça
2 Çay bardağı pilavlık bulgur
2 Su bardağı turşu suyu
300 Gram kavurma
Yapılışı:
2 adet soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağında kavurun. 2 yemek kaşığı domates salçasını da soğanlarla birlikte kavurun. Yarım kilo lahana turşusunu soğanların üzerine ekleyip, bütün malzemeleri kavurun. Üzerini örtecek kadar su ekleyip sonrasında 2 su bardağı turşu suyunu ekleyin. Lahanalar yumuşadıktan sonra 2 çay bardağı bulguru ve küp küp doğranmış 2 adet patatesi ilave edin. Üzerine göz kararı sıcak su ekleyin. Patates ve bulgur yumuşadıktan sonra 300 gram kavurmayı ekleyin. Üzerine damak zevkinize göre pul biber ekleyip servis yapın.
Etiketler:
Soframız
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !