Lahana Turşusu Dolması - Melek'in Mutfağı: İstanbul

22 Aralık 2011 Perşembe

Lahana Turşusu Dolması - Melek'in Mutfağı: İstanbul
Malzemeler:
2 Adet patates
2 Adet soğan
1/2 Kilo lahana turşusu
2 Yemek kaşığı salça
2 Çay bardağı pilavlık bulgur
2 Su bardağı turşu suyu
300 Gram kavurma

Yapılışı:
2 adet soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağında kavurun. 2 yemek kaşığı domates salçasını da soğanlarla birlikte kavurun. Yarım kilo lahana turşusunu soğanların üzerine ekleyip, bütün malzemeleri kavurun. Üzerini örtecek kadar su ekleyip sonrasında 2 su bardağı turşu suyunu ekleyin. Lahanalar yumuşadıktan sonra 2 çay bardağı bulguru ve küp küp doğranmış 2 adet patatesi ilave edin. Üzerine göz kararı sıcak su ekleyin. Patates ve bulgur yumuşadıktan sonra 300 gram kavurmayı ekleyin. Üzerine damak zevkinize göre pul biber ekleyip servis yapın.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger