Sirkeli Sübere - Begüm'ün Mutfağı:Ankara

15 Aralık 2011 Perşembe

Sirkeli Sübere - Begüm'ün Mutfağı:Ankara
Malzemeler:
300 gram orta yağlı dana kıyması, 1 çay bardağı üzüm sirkesi, 1 adet büyük boy kuru soğan, 2 büyük diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı tereyağı, zeytinyağı
Erişte hamuru için; 2 su bardağı un, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı su, yarım çay kaşığı tuz

Star TV Soframız 15 Aralık 2011 Sirkeli Sübere - Begüm'ün Mutfağı:Ankara Yapılışı:
Geniş bir tavada dolu dolu bir yemek kaşığı tereyağı çok az miktarda zeytinyağıyla eritilir. Küçük küçük doğranan bir tane büyük boy kuru soğan tereyağı ve zeytinyağı karışımıyla kavrulur. Soğan yumuşadıktan sonra üzerine 300 gram orta yağlı dana kıyması ve rendelenen 2 büyük diş sarımsak eklenerek kavurmaya devam edilir. 1 yemek kaşığı domates salçası kavrulurken topaklanmaması için çok az suyla karıştırılır ve kavrulan kıymayla soğanın üzerine eklenir. Salça da kavrulduktan sonra 1 su bardağı sirke ilave edilir ve sürekli karıştırılarak kıyma sirkeyi çekinceye kadar pişirilir.

Erişte hamur için; 2 su bardağı unun üzerine yarım çay kaşığı tuz serpildikten sonra ortasına açılan küçük bir boşluğa yumurta kırılır. Bir çay bardağı su azar azar eklenerek yoğrulur. Hamur kıvama geldikten sonra düzgün şekilde açılması için; tezgahın üzerine biraz un serpilir ve hamurun kenarlarından içe doğru alınarak yoğrulur. Oldukça sert kıvamda olan hamur, kolay açılabilmesi için üzeri kuru bir bezle örtülerek 10-15 dakika dinlendirilir. Daha sonra üç parçaya ayrılarak, bol miktarda unla incecik açılır ve 2 santimlik küçük kareler şeklinde kesilir. Geniş bir tencereye bol miktarda su ve bir tatlı kaşığı tuz eklenerek iyice kaynatılır. Hazırlanan erişteler yapışmaması için sürekli karıştırılarak kaynayan suya bırakılır. Tencerenin kapağı kapatılmadan erişteler haşlanır. Haşlanan erişteler kevgirle suyu süzülerek servis tabağına alınır. Haşlanan eriştelerin suyundan birkaç kepçe sirkeli kıymalı sosa eklenir. Hazırlanan sirkeli sos eriştelerin üzerine yerleştirilerek servis edilir.  

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger