Leylek Giliği Tarifi

2 Ocak 2012 Pazartesi

 Malzemeler:
3 yemek kaşığı beyaz pekmez,
3 yemek kaşığı sarı pekmez,
1 su bardağı ceviz içi,
1 paket margarin

Mayası için:
1 bardak sıcak su,
1 tatlı kaşığı toz maya,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
Yeteri kadar un

Yapılışı:
1 bardak sıcak suya toz maya ve toz şeker eklenip karıştırılıp biraz bekletilir. Maya kabarınca plastik bir kaba boşaltılır ve üzerine un eklenir. Krep hamuru kıvamına gelene kadar karıştırılır. Hamurun mayalandığı kap bir bezle sarılır ve bekletilir.Mayalanan krep hamuru tavaya dökülmeden önce, tavanın zemini margarinle yağlanır. 1 kepçe yardımı ile tavaya dökülür. Hamur göz göz alup kenarları tavadan ayrılınca diğer tarafı çevrilir. Bütün krep hamuru bu şekilde pişirilir.Beyaz ve sarı pekmez ayrı bie kaba alınır. Mikrodalga fırında 15 saniye, normal fırında eriyene kadar tutulur. Eriyen pekmeze ceviz içi eklenip karıştırılır ve pişirilen kreplerin üzerine sürülür. Krepler gevşek şekilde sarılarak rulo haline getirilir ve servis tabağına dizilir. Leylek Giliği servise hazırdır.
Alıntı Kanal D

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger