Oktay Usta Bulgurlu Hamsi Tarifi

23 Mart 2012 Cuma


Malzeme Listesi
700 Gr. Ayıklanmış Hamsi
2,5 Su B. Pilavlık Bulgur
1 Soğan
1 Çorba K. Domates Salçası
1 Çorba K. Biber Salçası
3 Domates
1 Çorba K. Tereyağı
Sıvıyağ
Tuz
Su
Hazırlanışı:
Tenceremize zeytinyağını alıyoruz.İnce doğranmış soğanları koyup kavuruyoruz.Kavrulan soğanların üzerine tereyağı ve salçaları ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Üzerine bulgurları koyup biraz kavuruyoruz.

Doğranan domates ve hamsilerin bir kısmını bulgırların üzerine koyuyoruz. 2-3 dakika kavurduktan sonra kapaklı bir fırın kabına döküp yayıyoruz. Temizlenmiş hamsileri bulgurların üzerine diziyoruz.

Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su döküyoruz. Üzerine biraz zeytinyağı gezdiriyoruz. Kapağını kapatıp ocağın üzerinde 2-3 dakika pişirdikten sonra önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişiriyoruz.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger