3 Yumurta
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Fındık
1 Su B. Sıvıyağ
1 Çay B. Süt
1 Portakal
1 Su B. Mısır Unu
1 Pk. Kabartma Tozu
1 Pk. Vanilya
Ustasından Un Ölçüsü
Hazırlanışı:1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Fındık
1 Su B. Sıvıyağ
1 Çay B. Süt
1 Portakal
1 Su B. Mısır Unu
1 Pk. Kabartma Tozu
1 Pk. Vanilya
Ustasından Un Ölçüsü
Karıştırma kabımızın içerine yumurtaları kırıyoruz. Şekeri de döküp mikserle köpürene kadar çırpıyoruz. Portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, sıvıyağ, süt ve çekilmiş fındıkları da koyup çırpmaya devam ediyoruz.
Sonrasın da kabartma tozu, vanilya, 1 su bardağı mısır unu ve 7 çorba kaşığı unu da ilave ediyoruz. Yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına veriyoruz.
Sonrasın da kabartma tozu, vanilya, 1 su bardağı mısır unu ve 7 çorba kaşığı unu da ilave ediyoruz. Yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına veriyoruz.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !