Oktay Usta Cevizli Midye Tatlısı

23 Mart 2012 Cuma

Cevizli Midye Tatlısı
Malzeme Listesi
1 Çay B. Süt
1 Çay B. Yoğurt
1 Çay B. Sıvıyağ
4 Çorba K. Sirke
1 Yumurta
Yarım Pk. Kabartma Tozu
125 Gr. Tereyağı
Ustasından Un Ölçüsü
İç Harcı İçin:
Ceviz
Açmak İçin:
Nişasta
Karbonat
Şerbeti İçin:
4 Su B. Toz Şeker
4 Su B. Su
Yarım Limon
Hazırlanışı:
Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz. Tatlı sıcak şerbet ılık olacak. Karıştırma kabının içerisine Sütü, yoğurdu, sıvıyağı,sirkeyi ve yumurtayı koyup karıştırıyoruz. Sonrasında un ve kabartma tozunu da ilave edip kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz.

Hamurumuzu uzunlamasına açıp 29 dilim olacak şekilde kesiyoruz. Kesilen hamurları nişasta ve karbonat karışımı ile açıyoruz. Açılan hamurları unlayarak üst üste koyuyoruz. Üst üste konulan hamurları da merdane ile büyükçe açıyoruz.

Açılan bu hamuru da rulo şeklinde sıkıca sarıyoruz. Rulo sarılan hamurumuzu 2 parmak kalınlığın da kesiyoruz.Kesilen hamurları merdane ile açıyoruz.İçerisine ceviz koyup poğaça kapatır gibi kapatıyoruz. Hamurları tepsinin içerisine koyup üzerilerine eritilmiş tereyağı sürüyoruz. Hamurumuzu fırına vermeden önce yumuşaması için biraz bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırına verip pişiriyoruz.Fırından çıkarılan tatlımızı sıcakken şerbetliyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger