Patatesli İçli Köfte

25 Eylül 2011 Pazar

yarım kg. ince bulgur
1 yumurta
alabildiği kadar un
kırmızı biber
içi için:
1 kg.patates
1 soğan
tuz,sıvıyağ veya tereyağı
pulbiber
HAZIRLANIŞI:
Önce patatesler haşlanır, ezilir. Bir tavaya biraz yağ konur. Soğan küp küp doğranıp sotelenir. Üzerine ezilmeş patates,tuz ve pulbiber ilave edilip kavrulur, soğumaya bırakılır.Diğer taraftan ince bulgur üzerine biraz sıcak su konarak demlendirilir. Şişen bulgurun üzerine 1 yumurta kırılır. Tuz, karabiber, pulbiber ve istenirse 1 çorba k. biber salçası konur. alabildiği kadar unla yoğrulur. Hamurdan parçalar koparılıp içi açılır. İçine patatesli harçtan konup kapatılıp yuvarlak şekil verilir. Köfteler bitince limonlu , tuzlu suda haşlanır. üzerine tereyağı eritilerek dökülür.sıcak servis yapılır

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger