Ekşili Çorba Tarifi

25 Eylül 2011 Pazar

Ekşili Çorba Tarifi - Aydan Hanım'ın Mutfağı: Kahramanmaraş
Malzemeler:
1 demet semizotu
2 su bardağı mercimek
1 su bardağı dövme
Nohut
Domates
Sarımsak
Sumak ekşisi
Kırmızıbiber

Yapılışı:
1 demet semizotunun kökü kesilerek topraklarından arınmak için sudan geçirilir. Ardından başka bir kaba alınarak sirkeli suda 10 dakika bekletilir ve yeniden süzülerek sudan geçirilir. Orta boy tencereye 2 bardak kırmızı mercimek, 1 bardak dövme konularak birkaç kez sudan geçirilir. Ardından tencerenin yarısı kadar su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı fındık yağı ve 1 çay kaşığı pul biber (çorbanın kabarmaması için) eklenerek yüksek ocak ateşte kaynamaya bırakılır. Temizlenen semizotunun yaprakları kopartılarak tencerede kaynayan çorbaya eklenir. 4 adet domates rendelenir. 4 diş sarımsak soyulur, 1 çay kaşığı tuz ile dövülür. Ardından dövülmüş sarımsak ile rendelenmiş domates çorbaya eklenerek karıştırılır.

Ancak dövülmüş tuzlu sarımsaklar 1 kaşık fındık yağı ile kavurduktan sonra çorbaya eklenmelidir. Çorbanın kıvamını sulandırmak için içerisine sıcak su eklenir. Su eklendikten sonra karıştırarak yağda çevrilmiş sarımsaklar eklenir ve kapağı kapatılarak pişmesi için kısık ocak ateşte ortalama 10 dakika bekletilir. Bir gece önceden haşlanmış olan 1 kase nohut ve 2 kaşık sumak ekşisi de ekşili çorbaya konularak karıştırılır. 3 yemek kaşığı tereyağı eritilerek içerisine 1 yemek kaşığı nane karıştırılır. Kızan naneli tereyağı çorbanın üzerinde gezdirilerek servis edilebilir konuma gelir. Yemeğimizin pişme süresi ortalama 50 dakika olup 6-8 kişilik servis edilebilir.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger