Çullama - Aydan Hanım'ın Mutfağı: Kahramanmaraş
Malzemeler:Bastık (üzüm pekmezi)
6 adet yumurta
2-3 kaşık yoğurt
1 bardak süt
10 yemek kaşığı un
Şerbeti İçin;
2 bardak şeker
2 bardak su
Limon
Yapılışı:
Orta boy tencere orta ocak ateşine konularak 2 bardak şeker, 2 bardak su konularak kaynamaya bırakılır. Kaynama başladıktan 10 dakika sonra içerisine 2-3 damla limon sıkılarak şerbet soğumaya bırakılır. Tatlının harcı için, plastik bir kaba 6 adet yumurta kırılıp çırpılır. Çırpılan yumurtalara 2 kaşık yoğurt, 1 bardak süt eklenerek çırpılır. İçerisine 10 kaşık un eklenerek devamlı çırpılır. Büyük bir tavaya 1 kaşık tereyağı ile 1 bardak fındık yağı konularak eritilir. Bastıklar hazırlanan harca batırılıp ters yüz ederek yağda kızartılır. Yağda kızaran bastıklar şerbete batırılarak servis tabağına alınır. Tatlımız 20 dakikada yapılıp, 4-6 kişilik servis edilebilir.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !