Havuç Ekşilemesi

25 Eylül 2011 Pazar


Havuç Ekşilemesi - Aydan Hanım'ın Mutfağı: Kahramanmaraş

Malzemeler:
1 kg havuç
Sarımsak
2 kaşık sumak ekşisi
Tuz
Nane
Havuç Ekşilemesi - Aydan Hanım'ın Mutfağı: Kahramanmaraş
Yapılışı:
1 kg havuç iki başından kesilerek soyulur. Soyulan havuçlar sudan geçirilerek küp küp doğranır. Orta ocak ateşte, orta boy tencerede 2 bardak su ile haşlamaya bırakılır. Önemli olan buharında haşlanmasıdır. Pişen havuçlar süzülerek soğuk sudan geçirilir. Soğuk suda bekleyen havuçlara 3 adet sarımsak dövülerek 1 tatlı kaşığı tuz, 1 kaşık sumak ekşisi ve 2 yemek kaşığı nane ekleyip karıştırılarak buzdolabına konulur. Havuç ekşilemesi soğuk yenmelidir. Yapılış süresi ortalama 20 dakikadır. 4 kişilik servis edilebilir.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger