İzmir Usulü Enginar Dolması

9 Mayıs 2012 Çarşamba

HAZIRLANIŞI: Enginarların üstlerini temizliyoruz. Kenarındaki yaprakları bırakıyoruz. İçlerini de kaşıkla alıyoruz. Kase şeklindeki enginarları kararmaması için suya koyuyoruz. Pirinci yıkayıp süzüyoruz ve karıştırma kasesine koyuyoruz. Dereotunu, naneyi ve yeşil soğanı doğruyoruz ve kaseye alıyoruz. Yumurtayı da içine kırıyoruz.

Tuzunu atıp harmanlıyoruz. Tencereye enginarları yerleştiriyoruz. İçlerine hazırladığımız harcı paylaştırıyoruz. Sosu için, unu, limon suyunu, tuzu, şekeri ve suyu ilave edip çırpıyoruz.

Sosu da enginarların üzerine gezdiriyoruz. Zeytinyağını da kaselerin içine döküyoruz. Tencerenin kapağını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
6 enginar
6 çorba k. pirinç
1 demet derotu
yarım demet taze nane
yarım demet yeşil soğan
1 yumurta
1 çorba k. un
1 limon
zeytinyağı
şeker
tuz
su

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger