Dobo

9 Mayıs 2012 Çarşamba

Malzemeler:
1 adet kuzu but
200 gr kavrulmuş iç badem
1 baş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Kavurmak için yarım çay bardağı sıvıyağ
Dobo - Deniz'in Mutfağı: Mardin1 yemek kaşığı yoğurt

Dobo - Deniz'in Mutfağı: Mardin Yapılışı:
Özel olarak hazırlatılmış olan but üzerinde küçük delikler açılarak, içine karabiber-tuz-yenibahar karışımı sürülür ve sarımsaklar doldurulur.Sonrasında üzerine 1 yemek kaşığı yoğurt sürülür ve yağda kızartılır..Ardından yarım yemek kaşığı domates salçası, 2,5 litre kadar su eklenerek pişmeye bırakılır.Yaklaşık 2 saat,arada çevrilerek orta ateşte pişirilir.Üzerine soyulup kavrulmuş badem ve ince kıyılmış maydanoz serpilerek pilav üstü olarak servis edilir.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger