Malzemeler:
1 adet kuzu but
200 gr kavrulmuş iç badem
1 baş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Kavurmak için yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
Dobo - Deniz'in Mutfağı: Mardin Yapılışı:
Özel olarak hazırlatılmış olan but üzerinde küçük delikler açılarak, içine karabiber-tuz-yenibahar karışımı sürülür ve sarımsaklar doldurulur.Sonrasında üzerine 1 yemek kaşığı yoğurt sürülür ve yağda kızartılır..Ardından yarım yemek kaşığı domates salçası, 2,5 litre kadar su eklenerek pişmeye bırakılır.Yaklaşık 2 saat,arada çevrilerek orta ateşte pişirilir.Üzerine soyulup kavrulmuş badem ve ince kıyılmış maydanoz serpilerek pilav üstü olarak servis edilir.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !