Sac Arası

9 Mayıs 2012 Çarşamba

HAZIRLANIŞI: Şerbet malzemelerini kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Yufkaları tezgaha seriyoruz. Üzerine eritilmiş tereyağı serpiyoruz. Yufkanın bir ucunu yarısına yakın katlıyoruz. İçine kaymak koyuyoruz. Gevşek rulo şeklinde sarıyoruz. Ruloyu da kendi etrafında gül gibi doluyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbetini veriyoruz. Fıstık serperek servis ediyoruz.
6 baklavalık yufka
3 çorba k. tereyağı
2 pk. kaymak
ŞERBETİ İÇİN:
4 su b. toz şeker
3 su b. su
ÜZERİ İÇİN:
yeşil fıstık

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger