Ekşili Mardin Dolması

9 Mayıs 2012 Çarşamba

Malzemeler:
1 kilo dolmalık kabak
1 kilo patlıcan
Yarım kilo pazı yaprağı
Tencerenin dibine dizilmek üzere yarım kilo pirzola
2 adet domates
2 adet kuru soğan
2 adet dolmalık yeşil biber
1 kilo kuzu kuşbaşı
Ekşili Mardin Dolması - Deniz'in Mutfağı: Mardin200 gr kuyruk yağı
Yarım kilo pirinç
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Bir çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
2 tatlı kaşığı tuz
1 demet maydanoz
2 tane sivri yeşil biber
1 su bardağı tane sumak

Ekşili Mardin Dolması - Deniz'in Mutfağı: Mardin Yapılışı:
Kabaklar ve patlıcanlar oyulur.Pazılar sıcak suya sokup çıkartılarak sarılmaya hazır hale getirilir.Soğanlarda yaklaşık 5 dakika haşlanarak hazırlanır.elle doğranmış kuzu eti ve elde ufak kıyma gibi doğranmış kuyruk yağının üzerine yıkanmış 1 kase pirinç ince kıyılmış biber domates ve maydanoz salçalar karabiber ve tuz ilave edildikten sonra ıslatılıp süzülmüş sumak suyu eklenerek iç malzemesi güzelce karıştırılır.Tencerenin dibine önce kuzu pirzolalar dizilir üzerine de dolmalar yerleştirilerek 1.5 kase su ve 1 çay bardağı sumak suyu eklenerek orta hararetli ateşte 1 saat pişirilerek genişçe bir tepsiye ters çevrilerek servis yapılır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger