Ekşili Köfte

9 Mayıs 2012 Çarşamba

Malzemeler:
Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
300 gr 2 kere çektilirmiş süt danası
1 çay bardağı kırık pirinç
1 su bardağı tane sumak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tuz
1 küçük kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Ekşili Köfte - Deniz'in Mutfağı: Mardin
Ekşili Köfte - Deniz'in Mutfağı: Mardin Yapılışı:
Bir küçük soğan ince kıyılarak yağda hafifçe sarartılır.Kuzu eti ilave edilir.Oda biraz kavrulduktan sonra domates salçası eklenir.Sonra 1,5 litre su eklenerek pişmeye bırakılır.
Bu arada çekilmiş süt danasının içine bir çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı tuz ve yıkanmış bir çay bardağı pirinç ilave edilip güzelce yoğurulur.Küçük küçük parçalar alınarak,el ayasında yuvarlanır misket haline getirilir.Ocakta kuzu etlerinin pişmesine yakın bu köfteler ilave edilir. Tuz ilave edilerek ıslatılıp,süzülmüş olan tane sumaksuyu karışıma dökülür.yarım saat daha pişer.afiyet olsun

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger