Yumurtalı İncir Tatlısı

16 Ocak 2012 Pazartesi

Kars'ın yöresel tatlarından Yumurtalı İncir Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
• 1 kg kuru incir
• 250 gr. tereyağı
• 6 adet yumurta

Yapılışı:
İncirlerin sapları ayıklanıp, ortadan ikiye kesilir. İncirler iyice yıkanıp bir tencereye alınır. Üzerini geçene kadar su eklenip, ocağa konulur. İncirler kaynayıp, yumuşayınca üzerine 250 gr. Tereyağı eklenir. Tereyağında kavrulan incirler cam bir kaba alınır. Üzerine 6 yumurta kırılıp, üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirilir.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger