Yarmalı Yayla Çorbası

16 Ocak 2012 Pazartesi

Nevşehir'in yöresel tatlarından Yarmalı Yayla Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
• 1 Kase Yarma
• 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
• 1 Su Bardağı Süzme Yoğurt
• 1 Çorba Kaşığı Un
• 1 Yumurtanın Sarısı

Sosu İçin:
• 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
• 3 Çay Kaşığı Kuru Nane

Yapılışı:
Yarmaların üzerine sıcak su eklenip yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ayrı bir kaba süzme yoğurt ve un konur ve güzelce karıştırılır. İçine bir yumurtanın sarısı eklenerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edilir. Yoğurtlu terbiye sosunun kesilmemesi için yarmalar pişince, suyundan bir iki kaşık sosa eklenir. Karıştırılır ve yavaş yavaş yarmaların üzerine eklenir. Haşlanmış nohutlar da çorbaya ilave edilir ve bir iki taşım kaynatılır. Pişen çorbaya tereyağlı nane sosu yapılır ve üzerine gezdirilir. Yarmalı Yayla Çorbası servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger