Malzemeler:
2,5 YEMEK KAŞIĞI SADE YAĞ
2 SU BARDAĞI MISIR UNU
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
YARIM KG ANTEP PEYNİRİ
250 GR ANTEP FISTIĞI
2 BARDAK SU
Soframız Antep Peynirli Helva - Tuğba'nın Mutfağı: Gaziantep Yapılışı:
Sade yağ eritilir. Üzerine MISIR UNU dökülerek, 15 dakika kavrulur. MISIR UNUNUN pembeleşmemesi sadece sararması gerekir. Başka bir kapta şeker eriyinceye kadar suda kaynatılır ve MISIR UNU üzerine boşaltılır. Kaynamaya başlayınca demlenmeye bırakılır. Suyunu iyice çektikten sonra ocak kapatılır ve üzerine dilimlenmiş peynir konulur. Servis tabağına alındıktan sonra önce kabuğu soyulmuş fıstık daha sonra tarçın serpilerek servis yapılır.
Home
Antep Peynirli Helva
Antep Peynirli Helva - Tuğba'nın Mutfağı: Gaziantep
Antep Peynirli Helva - Tuğba'nın Mutfağı: Gaziantep
16 Ocak 2012 Pazartesi
Etiketler:
Antep Peynirli Helva
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !