Antep Peynirli Helva - Tuğba'nın Mutfağı: Gaziantep

16 Ocak 2012 Pazartesi

Antep Peynirli Helva - Tuğba'nın Mutfağı: GaziantepMalzemeler:
2,5 YEMEK KAŞIĞI SADE YAĞ
2 SU BARDAĞI MISIR UNU
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
YARIM KG ANTEP PEYNİRİ
250 GR ANTEP FISTIĞI
2 BARDAK SU

 Soframız Antep Peynirli Helva - Tuğba'nın Mutfağı: Gaziantep Yapılışı:
Sade yağ eritilir. Üzerine MISIR UNU dökülerek, 15 dakika kavrulur. MISIR UNUNUN pembeleşmemesi sadece sararması gerekir. Başka bir kapta şeker eriyinceye kadar suda kaynatılır ve MISIR UNU  üzerine boşaltılır. Kaynamaya başlayınca demlenmeye bırakılır. Suyunu iyice çektikten sonra ocak kapatılır ve üzerine dilimlenmiş peynir konulur. Servis tabağına alındıktan sonra önce kabuğu soyulmuş fıstık daha sonra tarçın serpilerek servis yapılır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger